Bye Bye London...

Vill inte lämna London.

Jag har lärt mig att älska den här staden, någon form av hatkärlek på gott och på ont.
London har blivit en del av mitt liv, en viktig del av mitt förflutna.
Frågan är om jag återkommer, den känslan är lite jobbigt.

Framtiden känns oviss, ska jag vara ärlig så gör den känslan mig lite nervös.
Men, men. Det är väl bara att vänta och se. Saker och ting ordnar sig ju alltid på ett eller annat sätt.

Nu ska jag fotsätta packa och städa, sen bär det av till stan en sväng innan vi åker mot flygplatsen sent inatt/tidigt imorn bitti.

Ses snart! Ska bli så grymt kul, har saknat Er därhemma väldigt mycket!

XXX






Min sista kväll på Vendome...

...Fy Faan, vad sjukt det känns.

De här 10 veckorna jag har jobbat här har bara sprungit iväg, jag har trivts så himla bra. Kollegorna, dricksen, stämmningen. Det har 99% av fallen varit ROLIGT att gå till jobbet. Arbetstimmarna har mestadels sprungit iväg och jag har haft kul undertiden. Jag kommer sakna alla härliga människor så himla mycket! :(

Hade det inte varit för att jag i princip "måste hem" så hade jag lätt stannat i några månader till åtminstone, sedan framåt november/december hade nog jag och Filip styrt kosan mot varmare breddgrader, typ Australien. Det var så det var planerat.


Nu väntar ju istället plugg; Civilekonomsprogrammet på Lunds Universitet.

Vad har jag gett mig in på?!? Känner mig lite ångestladdad för närvarande. Det enda jag vet just nu är att...

- 25e Augusti går planet hem till Sverige. (Den stora frågan; hur mycket övervikt kommer man behöva betala, shoppat lite på senaste hrrrmm.)

- 28 Augusti ska jag befinna mig på "upprop/inskrivning" i Lund. (Jag har ingen koll på något just nu..)

- 1e September flyttar vi in i våran nya lya i Jakriborg som Lina och Rickard har fixat åt oss, DET ser jag fram emot som tusan! (Berättar mer när jag vet)

Imorrn eller på måndag blir det förhoppningsvis Stonehedge, sedan flyttstädning och packning. Nu ska jag hoppa in i duschen ta mig något att äta och fixa mig inför kvällen. Jag vaknade för inte allför länge sedan och min frukost idag bestod av ett halvt paket Ben and Jerry's "Phish Food".. Mums.

Kvällens mål är att försöka undvika/överleva den traditionella "Flamming Lamborghinin" som jag hörde Ken muttra något om igår. Det är en kombination av en rad olika shots som serveras i ett martiniglas som man tänder på så att det brinner om spriten, denna dricks sedan med ett sugrör. Denna procedur är lite av Kens "favoritess i rockärmen" så att säga...





Åhh, jag vill inte lämna Vendome Mayfair och London.

Party it is!

Ikväll ska hela jobbet iväg på fördrink hos en av servitriserna som heter Kaja, sen bär det av till någon klubb som hette Jalouse tror jag. Har inte varit där tidigare men det ska vara en membersclub i stil med Vendome. Kan bli riktigt kul! :)

Meeen shit vad arg jag var alldeles nyss, även om jag har lyckats lugna mig lite. Jag har idag gjort lite ärenden vid shoppingscentret Surrey Quay här bredvid, bland annat lämnat in mina skor på omklackning samt köpt ett partyoutfit(på rean...). Har ju inte varit ute på ett tag så det vore kul att ha på sig nått nytt kvällen till ära!

När jag sedan ska hämta ut mina partyskor(som jag givetvis tänkte ha på mig ikväll) klockan 5 i sex är affären helt igenbommad(fast de SKA stänga klockan 18.00 sharp!). Lägg till spöregn(alltså verkligen spöregn = Cicci aka. dränkt katt), dygnsur mobiltelefon som jag lyckats tappa i en vattenpöl samt en mycket hungrig mage. Arrrrgggghhh. Dessutom såg jag de  små förädarna ligga där nyklackade och fina på en hylla precis i min ögonhöjd. Funderade under ett ögonblick på att göra inbrott.. Istället blev det stackars Filip som fick ta smällen via telefon. FÖRLÅT.

Så ikväll blir det med största sannorlikhet mina slitna, platta gladiatorsandaler då jag inte har fler high heels här i London. KUUUL. :(




Ytterligare en vacker dag nalkas...

...Solen strålar redan utanför fönstret och man hör att det börjar skuda av liv nere på gården, nycklar skramlar och bilmotorer går igång. Jag gissar på att Filips väckarklocka ringer vilken minut som nu.

Själv ska man gå och lägga sig, samt med största sannorlikhet sova bort hela dagen! Usch och fy.

Hoppas att ni tar bättre vara på värmen och soltimmarna! (Inte så konstigt att jag snart är blekast i England).

Godnatt / Godmorgon

Uppe med tuppen...

Åh, den här tiden 06.53 är jag som piggast på hela dygnet. Resten av tiden vandrar jag omkring som någon orkeslös zombi. Det tär så sjukt mycket på kroppen och hälsan att jobba såhär, jag är trött jämt. Jag somnar vanligen mellan 5-6 på morgonen och måste släpa, då menar jag verkligen att Filip i princip drar mig ur sängen för att vara uppe före 3. Jag är totalt död. Sedan är det mat, lite fixa och dona här hemma, dusch - lägga på spackelmasken(vi snackar kilon med smink), och sedan off till jobbet igen vid halv 9/9. Så börjar det hela om. Idag gick vi dock och åt allesammans efter jobbet, på Frankies kinarestaurang. Den ligger i china town och de har riktigt god mat. (Frankie jobbade på Jewel tillsammans med mig och han är som världens största och kramgoaste pandabjörn!).

Den här veckan har varit skit, R&B stuk på det hela, gillar inte crowded, gillar inte folket. De har en speciell attityd och de dricksar i regel aldrig. (2 andra saker som stör mig fruktansvärd förutom att de inte dricksar; 1. De använder solglasögon inomhus - what's the point?!? 2. De frågar efter Wo-ah, det heter väl för fan WATER.) Det känns så otacksamt, man står där i baren och man är så grymt övertrevlig, glad och hjälpsam(fast man egentligen har lust att bara ge dem fingret och gå vissa gånger). Jag tar det nästan personligt och blir på dåligt humör när man ser hur folk roffar åt sig varenda litet mynt på drickstallriken. BAAAH. Tillslut får man nog, Jana är så skön. Hon fäller de roligaste kommentarerna. Ibland ser man hur folk verkligen baxnar och slokörat tömmer plånböckerna på mynt när hon läxar upp dem för att de inte dricksar. Hon är liksom inte otrevlig, hon säger bara grejjer med glimten i ögat som får dem att skämmas. :) Typ, "Åh, jag förstår, du behöver nog pengarna bättre än jag gör" eller "Åh, så du tänkte ta alltihopa". "Nej, jag står här och ser dig ta pengarna till min hyra"...

Måndag/Tisdag brukar vara lite si och så, resten av veckan brukar vara bra, för då har vi andra promoters, annan musik och annat stuk på hela stället. Jag hoppas på att helgen blir grym för att väga upp eländet so far! Vi hade ju t o m öppet extra i onsdags(onsdagar är det annars stängt) för en Nigeriansk afton. De hade hyrt in Nigerias mest kända sångare för sjukt mycket pengar, ingen som ni(eller jag) känner till for sure. Jag, Jana och Caia var de enda blonda människorna på hela stället kan jag ju säga. Det var helt crazy jag vet inte hur många flaksor champagne vi sålde, dricksen var sjukt dålig. Ok, nu ska jag sluta och vara bitter, men jag behövde få ut mina aggressioner. Märks det?! Usch, det är ohyffsat att inte dricksa. Det är typ samma sak som att säga till någon att du gör ett dåligt jobb... Tur för oss att det är en Service Charge included! Mohaha.. :)

Annars trivs jag så himla bra, folket  jag jobbar med är helt underbara! Jag trivs verkligen sååå bra! Känns sjukt konstigt att jag kanske kommer att sluta redan om 3 veckor...

Nu - sängen!



- Får det lov att vara en flaska champagne?!

Skulle inte ni dricksa denna supertrevliga barladyn... *Hrmm*

Slittrad...

Bartender i London vs. Student i Lund... ?!?

Ett gigantiskt diskberg...

...har växt upp ur diskhon i köket. Jag har suttit halva eftermiddagen och samlat mod för att våga mig ut i köket och ta tag i eländet. Filip visar sitt missnöje genom att demostrativt blanda kokt ägg med melon till middag i brist på arbetsredskap. Jag tror det är dags. (Varför slutar det alltid såhär när det är min tur att diska).

- Det fösta som kommer införskaffar i vår nästa boning är en diskmaskin, for sure!

Snart är det dags att pallra sig iväg till jobbet för fösta arbetspasset i raden av 6... Känns tugnt. Hoppas på bra pengar! :)

Kraam

Mysig heldag på stan.

Idag är det söndag vilket är lika med min lediga dag nummer 2 per vecka. Ett besök i Notting Hill var inplanerat sedan ett par dagar tillbaka. Kommer dock med stor sannorlikhet att få återvända dit vid senare tillfälle då vi kom iväg så pass sent att marknaden redan hade stängt. Men gud vilket mysigt område Notting Hill är, riktigt lummigt och fint med alla engelska radhusen i diverse färger. Vi hittade efter mycket om och men den där jäkla bookshopen från filmen som jag envisades att fotograferas framför som den nördiga lilla turist jag är.

Efter detta begav vi oss in till City igen för middag för halva priset på Pizza Express, en biljard-duell samt spela bort allt vi ägde och hade i en spelautomat. Som om man någonsin skulle kunna gå med vinst på en 10p-automat där 90% av mynten ramlar ut på sidorna?! :)

Har även kollat på billiga resor till Medelhavet, jag längtar något kolossalt efter sol, bad och ljumma vindar... Planera resor som aldrig blir av är lite som terapi för mig tror jag, det ger mig frid i själen.

Tänkte slänga med ett par bilder från dagen... :)

 
Jag vill bo i ett sådant rosa hus. Sött.











Visst är det fint här i Canada Water?! Utsikten över Canary Wharf är väl magnifik!!!


Nu ska jag försöka mig på att sova igen. Gav det ett försök tidigare ikväll men gav upp ganska snabbt. Man blir helt knäpp av den här dygnsrytmen! Jag är trött jämt känns det som(utom framåt små timmarna för då är jag piggare än någonsin).

Godnatt!

ciccis

#Stockholm. #Student. #Partyanimal. #Småstadstjej. #Reslust. #Sommarkvällar. #Historia. #Kontorsråtta. #Torres. #Perfektionist. #Hobbypsykolog. #Slalom. #Singel. #Skärgård. #Mode. #Slott. #Snöflingor. #Vänner. #Bartender. #Vädur. #Drömmare. #CocaCola. #London.

RSS 2.0